<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-12-2019 om 21:55.
Vegan rijst loempia's
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
Rijstloempia's zijn altijd een goed idee. Je kan ze van tevoren maken, je staat geen uren in de keuken. En natuurlijk kan je genieten van heerlijke smaken. Wil je hulp bij het opvouwen van de loempia's, op instagram is op mijn profiel (fiona_kookt) een instructievideo te vinden. Dus, genieten maar!
Ingrediënten:
- 4 rijstvelden
- 1 theelepel sesamolie per vel
- sla
- 1 snackwortel per vel
- 1/4 paprika
- 4 plakjes komkommer in reepjes gesneden
- groen van een bosui.
Bereiden:
- Snij alle groente alvast voor zodat je deze makkelijk over de rijstvelden kan verdelen.
- Zet een bord met water klaar waarin de vellen kunnen weken.
- Laat 1 vel weken en haal deze uit het water als deze zacht is.
- Begin in het midden te vullen.
- Bepaal zelf de volgorde en voeg als laatste de sesamolie toe.
- Rol het vel op, zie instructievideo instagram.
- Blijf dit herhalen tot alle 4 de vellen zijn gebruikt.
- Snij de loempia’s door midden.
- Genieten maar!
Dit recept is volledig low-FODMAP.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-12-2019 om 21:55.