<< Terug

Pompoen hasselback met aardappel toefjes en een heerlijke salade

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/hasselbackpompoen.jpg

Hasselback pompoen zorgt voor een heerlijke smaakvolle pompoen. Doordat je kleine sneetjes maakt en daardoor de smaken goed laat inwerken heb je extra veel smaak aan je pompoen. De leuke aardappeltoefjes zijn zo gemaakt en zorgen ervoor dat het bord er leuk en speels uitziet. De frisse salade zorgt voor de frisse touch bij de rest waardoor alle smaken op je bord een mooie combinatie worden. Dit recept is gebaseerd op vier personen.

Ingrediënten:

Pompoen:

  • 1/2 pompoen (japanse, oranje ronde pompoen)
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 theelepel citroensap
  • zout en peper
  • sesamzaadjes.

Salade:

  • sla
  • walnoten
  • tijmolie.

Aardappel toefjes:

  • 4 grote of 5 normale aardappelen
  • 50 gram boter
  • scheutje lactose vrije melk
  • tijm
  • bieslook
  • zout en peper.

Extra: spuitzak

Bereiden:

  1. Begin met het bereiden van de aardappelen, de aardappelen en de pompoen kunnen tegelijk in de oven.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes, hierdoor zijn ze sneller gaar..
  3. Kook de aardappelen tot dat ze gaar zijn
  4. Snij ondertusse de pompoen door midden.
  5. Haal de zaadjes eruit en snij de halve pompoen in vier stukken.
  6. Snij de pompoenen van link naar rechts tot net boven de schil zodat je de hasselback krijgt.
  7. Maak de dressing klaar met de ahornsiroop, citroen, de peper en zout.
  8. Smeer deze over de stukjes pompoen met een kwast, smeer het ook een beetje in de sneetjes.
  9. Leg de pompoen alvast op de bakplaat zodat deze klaar is.
  10. Verwam de oven alvast op 200 graden.
  11. Giet de aardappelen af als de gaar zijn.
  12. Voeg de boter toe en meng dit door de aardappelen.
  13. Voeg nog een scheutje melk toe en stamp de aardappelen.
  14. Als het een romig geheel is voeg je de kruiden toe.
  15. Doe de aardappelpuree in de spuitzak.
  16. Leg bakpapier op de bakplaat, waar ook de pompoenen op liggen.
  17. En spuit toefjes van de aardappelpuree.
  18. Zet dit voor 20 minuten in de oven op 200 graden, blijf dit wel in de gaten houden.
  19. Bereid ondertussen de salade.
  20. Rooster de walnoten en laat deze afkoelen.
  21. Leg de salade op het bord, voeg de olie en de walnoten toe.
  22. Haal de pompoen en de aardappeltoefjes na ongeveer 20 minuten uit de oven.
  23. Leg dit op de borden, doe de sesamzaadjes op de pompoenen.
  24. Laat het genieten beginnen!

Kies voor een japanse pompoen, oranje bolpompoen. Hiervan is het meest toegestaan binnen het FODMAP-dieet. In totaal eet je 1/8e van de pompoen, dit is met schol ongeveer 70 gram.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 14-12-2019 om 20:54.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.