<< Terug

Varkenshaas in rauwe ham

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/varkenshaasrauweham.jpg

Varkenshaas in curry is denk ik niet een combinatie waar je snel aan denkt, maar dit zorgt wel voor een echte smaakbeleving. Door deze met elkaar te mengen en in de oven te laten bakken trekken de smaken goed in het vlees en wordt het vlees heel smaakvol.

Ingrediënten:

  • kleine verpakking varkenshaas
  • 7 plakken rauwe ham
  • 7 cherrytomaten
  • knoflookolie
  •  150 gram boontjes
  • 100-120 gram kokosmelk

curry:

  • 1 theelepel citroengras
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel gemder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels tomatenpuree.

Bereiden:

  1. Maak de curry in een vijzel, laat de tomatenpuree nog even achterwegen, voeg deze toe in de pan.
  2. Dop de boontjes en kook deze alvast beetgaar.
  3. Snij de varkenshaas in ongeveer 7-8 stukken.
  4. Schroei deze alvast dicht in een pan met plantaardige boter.
  5. Laat de afkoelen voordat je de rauwe ham er omheen wikkel.
  6. Maak de pan schoon en doe hier knoflookolie in.
  7. Voeg alles van de curry in de pan en voeg de tomatenpuree toe.
  8. Voeg hier de de kokosmelk aan toe en laat dit even pruttelen.
  9. Voeg nu de boontjes toe.
  10. Giet dit in een ovenschaal, voeg hierna de varkenshaas en de tomaatjes toe.
  11. Verwarm de oven op 200 graden.
  12. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven op 200 graden.
  13. En genieten maar!

60 gram kokosmelk is toegestaan, dit recept is voor 2 personen dus hier blijf je onder, controleer wel altijd om er geen inuline in de kokosmelk zit. 75 gram boontjes is toegestaan, hier kom je precies aan. Let op de kruiden, als je niet goed tegen pittig kan is het misschien verstandig om de paprikapoeder weg te laten.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 20-03-2020 om 06:26.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.