<< Terug

Ovengroente met zalm

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/ovengroentezalm.jpg

Heerlijke verse groente met een lekker stukje zalm zonder te veel toevoegingen waardoor je kan genieten van pure smaken. Dit klinkt toch al heerlijk? En dat is precies wat dit recept ook is. Door de eenvoud is het een heerlijk recept en geniet je van iedere hap!

Ingrediënten:

  • zalm, 1 stukje per persoon
  • 1/2 brocolli of een handje spruiten
  • 1/4 courgette
  • 2 eetlepels champignons uit blik
  • 1 rode paprika
  • 2 groen van een bosui
  • 4 wortelen
  • 50 gram groene boontjes
  • tijm, peper en zout.

Bereiden:

  1. Snij alle groente en kook de brocolli/spruiten, de wortelen en de boontjes alvast beetgaar.
  2. Verdeel de andere groente op een ovenplaat.
  3. Giet hier alvast een beetje olijfolie over, wat tijm, peper en zout.
  4. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  5. Giet de groente af als deze beetgaar zijn en verdeel deze ook over de plaat.
  6. Meng dit voorzichtig door elkaar en voeg nog wat olie en kruiden toe.
  7. Zet de plaat voor 20 minuten in de oven op 200 graden.
  8. Bak de laatste 7-5 minuten de stukjes zalm. Dit hangt er vanaf hoe dik de zalm is.
  9. Voeg bij de zalm alleen een beetje peper en zout toe.
  10. Probeer de zalm maar 1x in te draaien, wacht totdat je ziet dat de zalm tot de helft gaar is en draai hem dan pas om.
  11. De zalm kan ook mee gebakken worden op de ovenplaat als je dit lekker vindt.
  12. Haal de plaat uit de oven na 20 minuten en haal de zalm uit de pan.
  13. Voeg alles bij elkaar en genieten maar!

In de ingrediëntenlijst staat brocolli of spruiten, dit kan ook allebei. Op het moment dat je in de eliminatie fase zit is het niet verstandig om beide te gebruiken. Op het moment dat je weet dat je hier wel tegen kan, kan je beide gebruiken. Voor de boontjes blijf je onder de hoeveelheid.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 28-01-2020 om 06:27.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.