<< Terug

Ei noedels

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/einoedels.jpg

Ik hou zo van simpele recepten waarbij je een smaak explosie krijgt tijdens het eten. Dit is hier weer een mooi voorbeel van. Het kan binnen 15 minuten op tafel staan, maar het smaakt helemaal niet als een simpel recept. Dit is weer een lekker maar simpel gerecht. Genieten dus!

Ingrediënten:

  • ongeveer 200 gram glutenvrije spaghetti
  • 1 pakje spekjes
  • 2 groen van een bosui
  • 100 gram tauge
  • 100 gram bamboe
  • 2 eetlepels champignons uit blik
  • 2 eieren
  • peper
  • een scheutje glutenvrije ketjap

Bereiden:

  1. Begin met het koken van de spaghetti.
  2. Snij de bosui en zorg ervoor dat alle groente kaar staat om te beginnen.
  3. Begin met het bakken van de spekjes.
  4. Voeg hier de bosui bij.
  5. Voeg later de champignongs, de tauge en de bamboe toe.
  6. Als de spaghetti klaar is kan je die in de buurt van de pan zetten zodat je dalijk direct door kand. Het is van belang dat de spaghetti klaar is voordat je door gaat met het recept.
  7. Sla de eieren kapot en doe ze in de pan.
  8. Giet direct de spaghetti erbij en begin met roeren.
  9. Zorg ervoor dat de ei zich goed mengt tussen de spaghetti.
  10. Blijf dit goed roeren tot de ei gaar is.
  11. Voeg naar eigen smaak nog een scheutje ketjap toe en voeg een beetje peper toe.
  12. Nu is het tijd om het op tafel te zetten en lekker te genieten.

Controleer altijd de ingrediënten van de spaghetti. 75 gram tauge is toegestaan, dit recept is voor 2 personen dus hier blijf je onder. 84 gram bamboe is toegestaan, ook hier blijf je onder. Ketjap hoeft binnen het FODMAP-dieet niet glutenvrij te zijn, ik kies hier wel voor.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 03-03-2020 om 06:15.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.