<< Terug

Aubergine tomaat stoof met kabeljauw

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/tajineauberginetomaat.jpg

Weer een heerlijke tajine recept. Een lekkere stoof met veel natuurlijke producten waardoor het alleen maar lekkerder wordt. Ik heb de kabeljauw apart gebakken, maar het is natuurlijk ook lekker om deze mee te laten stoven. De keuze is helemaal aan jou. Geef je eigen touch aan het recept en genieten maar!

Ingrediënten:

saus:

  • 4 cherry tomaten
  • 3 tomaten
  • 6 olijven
  • het groen van 1 bosui
  • alvast een scheutje bouillon
  • een klontje boter (plantaardig)
  • een flinke scheut olie
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak.

De  groente en couscous:

  • 1 aubergine
  • 0,5 liter bouillon (maggi minder zout)
  • kabeljauw filet, 1 of 2 stuks
  • 100 gram couscous (glutenvrij)
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 theelepels koriander
  • 1 theelepel tijm
  • zout en peper naar smaak.

Bereiden:

  1. Begin met het bereiden van de saus.
  2. Snij alle groente alvast fijn zodat je dalijk direct door kan werken.
  3. Doe de boter en de olijfolie in de tajine.
  4. Doe hier de groente bij.
  5. Blijf dit goed doorroeren om verbranden te voorkomen.
  6. Doe hier de kruiden bij en meng dit goed door.
  7. Voeg een klein scheutje bouillon bij om te zorgen dat het meer een saus gaat worden.
  8. Snij ondertussen de aubergine.
  9. Voeg deze toe als je klaar bent en meng dit goed door de saus.
  10. Voeg de kruiden en het sap van de citroen toe.
  11. Roer dit goed door.
  12. Voeg nu de couscous en de bouillon toe.
  13. Roer dit voor een laatste keer goed door en sluit de tajine.
  14. Stoof of de kabeljauw mee of bak deze nu gaar.
  15. Sluit de tajine voor 15-20 minuten goed af en open hem echt pas na 15 minuten.
  16. Door het stoven is de couscous nu gaar en zijn alle smaken goed gemend.
  17. Nu genieten maar.

Tomaten en olijven vallen onder de groene lijst in het FODMAP-dieet. Zorg ervoor dat je glutenvrije couscous gebruikt, couscous is van origine niet glutenvrij. Ongeveer 75 gram is toegestaan van een aubergine, in mijn geval was dit de helft. Weeg dit goed af voordat je de aubergine zomaar gebruikt. Controleer altijd de producten zoals de tomaten puree.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-02-2020 om 06:35.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.