<< Terug

Lente stamppot

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/lentestamppot.jpg

De lente begint er steeds meer aan te komen. De zon begint weer meer te schijnen, de temperatuur begint weer een beetje op te lopen. Voor de winterse stamppotten is het nu geen weer meer, maar een stamppot op zijn tijd is soms toch wel lekker. Deze lente stamppot is hier een heerlijke variant op. Dit recept is een basisrecept voor ongeveer 4 personen, je kan er lekker mee varieren. Als je de spekjes weglaat heb je een vegetarische versie, houdt je van meer pit? Dan is 1 theelepel mosterd wel te weinig en heb je meer mosterd nodig. Geroosterde pijnboompitten zijn ook een heerlijke aanvulling, ga zo maar door. Als je een nog lekkerdere variant hebt gemaakt, laat je het dan weten?

Ingrediënten:

  • ong. 12 "normale" aardappelen
  • 1 zak rucola, ongeveer 80 gram
  • 10 cherry tomaten
  • 1 pakjes spekjes
  • oregano, thijm en basilicum
  • olijfolie
  • bieslook
  • scheutje melk (lactosevrij)
  • klontje boter (plantaardig)
  • 1 theelepel mosterd.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snij alle cherry tomaten in kwarten.
  3. Doe hier olie overheen en de kruiden (oregano, thijm en basilicum)
  4. Zet dit voor 20 minuten in de oven, controlleer de tomaten wel goed aan het eind om aanbranden te voorkomen.
  5. Schil de aardappelen en snij deze in kleine stukjes zodat ze sneller gaar zijn.
  6. Bak alvast de spekjes krokant.
  7. Stamp de aardappelen als ze gaar zijn, voeg hier de melk en boter bij om het romiger te krijgen.
  8. Voeg de tomaten en de spekjes toe.
  9. Roer dit goed door de stamppot.
  10. Voeg de bieslook toe naar smaak.
  11. Voeg als laatst de rucola en de mosterd toe.
  12. Genieten maar!

Controleer de ingrediënten van de mosterd. 75 gram rucola is toegestaan, hier blijf je onder.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 01-05-2020 om 09:15.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.