<< Terug

Vegetarische pasta pesto salade

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2020/Diner/IMG_8772.JPG

Een dagje vegetarisch. We zien het steeds vaker voorbij komen. Vroeger werd het vaak als suffig gezien, maar tegenwoordig is het "hip". Wat vooral belangrijk is dat je lekker kan eten en dat ook op een vegetarische manier. Op dit moment ben ik meer een voorstander van goede balans. Lekker van alles uitproberen en er een mooie heerlijke mix van maken.

Ingrediënten:

  • 150 gram glutenvrije pasta
  • 1 krop zachte sla
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1/2 gourgette
  • 6 cherry tomaten
  • het groen van 1 bosui
  • een half bakje oesterzwammen
  • salademix voor de zaden of pijnboompitten.

Pesto:

  • 1 zakje rucola
  • knoflookolie
  • zout en peper
  • 1 eetlepel salademix of geroosterde pijnboompitten
  • het sap van 1/2 citroen

 

Kruiden:

  • 2 eetlepels thijm
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • zout en peper.

Bereiden:

  1. Begin met het verwarmen van de oven, verwarm de oven op 220 graden.
  2. Snij de groente voor de oven, de paprika, de courgette en de tomaten.
  3. Leg de groente op een bakplaat en giet hier een beetje olijfolie overheen.
  4. Verdeel de kruiden over de groente en meng dit door elkaar.
  5. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  6. Meng de pesto, dit kan in een vijzel of in het keukenmachine.
  7. Begin met de zaden en een hand rucola, doe hier een scheut konflookolie bij.
  8. Meng dit door elkaar zodat het een pesto structuur krijgt.
  9. Blijf de rucola toevoegen en een beetje knoflookolie, zodat het een massa gaat worden.
  10. Voeg naar smaak de sap van de citroen en zout en peper toe.
  11. Kook in deze tijd de pasta.
  12. Snij de sla en was deze goed schoon.
  13. Rooster een salademix met verschillende zaden of de pijnboompitten.
  14. Bak de oesterzwammen in de olijfolie tot ze knapperig zijn, voeg hier de bosui bij.
  15. Oesterzwammen kan je scheuren, als je ze gaat snijden vallen ze eerder uit elkaar.
  16. Doe de sla in de schaal.
  17. Giet de pasta af en roer hier de pesto doorheen.
  18. Doe de pasta bij de sla.
  19. Voeg nu de oven groente toe, de zaden en de oesterzwammen.
  20. Genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 13-03-2020 om 06:42.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.