<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 27-03-2020 om 06:20.
Brocolli knolselderij soep
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
Ik vind het heerlijk om in het weekend soep te maken en tijdens de lunch te genieten van een heerlijke soep. Zeker in de winter of dagen dat het kouder is kan ik hier enorm van genieten.
Ingrediënten
- brocolli, ongeveer 340 gram inclusief stam
- knolselderij, ongeveer 450 gram geschild
- groen bosui
- klein scheutje olie
- 2 kippenbouillon blokjes (maggi minder zout)
- 3 liter water
- peper.
Bereiden:
- Begin met het klein snijden van de brocollie en het schillen en snijden van de knolselderij.
- Doe deze met een klein scheutje olie en het groen van de bosui in de pan en bak dit een klein beetje aan.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
- Kook alles goed door en laat dit een beetje afkoelen.
- Pureer de soep om een geheel te maken.
- Voeg naar eigen smaak peper toe.
- Genieten maar!
75 gram brocolli is toegstaan binnen het FODMAP-dieet, dit houdt in dat je de soep in 5 porties moet verdelen, dit redt je makkelijk. Dit geldt ook voor de knolselderij, daarvan is 75 gram toegestaan, dit betekend dat je uit de soep 6 poties moet kunnen halen, dit ga je ook makkelijk redden. Blijf de ingrediënten van de bouillonblokjes controleren.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 27-03-2020 om 06:20.