<< Terug

Rozijnen brood

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Bakken/rozijnenbrood.jpg

Lekker brood. Als je glutenvrij moet eten is dit wel echt een luxe. Sinds ik mijn broodbakmachine heb aangeschaft is het brood thuis wel lekkerder geworden. Ik gebruik mijn machine om broden te bakken, maar ook om brooddeeg te laten rijzen. Dit recept is gemaakt met een broodbakmachine, heb je die niet? Geen probleem, op de verpakking staat vaak ook hoe je het best brood kan maken zonder een broodbakmachine.

Ingrediënten:

  • witte broodmix glutenvrij van de Lidl
  • 130 gram rozijnen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Olie en water voor de broodmix.

Bereiden:

  1. In de broodmix zit meel en gist.
  2. Je hoeft bij deze mix alleen olie of water toe te voegen.
  3. Mijn broodbakmachine heeft na ongeveer 30 minuten een piepje. Na dit piepje kan je de andere ingrediënten toevoegen.
  4. Wel de rozijnen wel even van tevoren, zo zijn ze zachter.
  5. Voeg na de piep de vanillesuiker, kaneel en rozijnen toe.
  6. Laat het broodbakmachine verder het werk doen.
  7. Laat het brood even afkoelen en snij er daarna lekkere plakken van.
  8. Genieten maar!

13 gram rozijnen is toegestaan binnen het low-FODMAP, je kan uit het brood makkelijk 10 sneetjes halen, dus dat ga je wel redden. Controleer altijd de verpakkingen, ingrediënten kunnen altijd veranderen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 02-04-2020 om 19:33.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.