<< Terug

Citroen frambozen koekjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2020/Bakken/citroenframbozenkoekjes.jpg

Lekkere frisse koekjes. Ik vind koekjes erg lekker en zeker met chocolade. Maar de laatste tijd had ik erg trek ik een fris koekje. Het lekkere van een koekje maar het frisse van citroen of framboos. Ik plaats dit recept bewust voor de Pasen omdat ik het wel wat voor Pasen vind. Maar ik denk dat ik dit koekje ook nog verschillende keren in de zomer ga bakken. De koekjes zijn geen harde zandkoekjes, ze zijn iets zachter. Dit maakt ze eigenlijk alleen maar lekkerder, vind ik. ik hoop dat je er net zo van kan genieten als dat ik ervan heb genoten. Heel veel bakplezier!

Ingrediënten:

  • 275 gram bloem, ik heb de koekjes bloem van Schär gebruikt. Je kan ook een combinatie van rijstmeel, havermeel en boekweitmeel gebruiken.
  • 1 ei
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 225 gram plantaardige boter
  • 120 gram frambozen
  • geraspte schil van één citroen
  • een snufje zout.

Bereiden:

  1. Je kan kiezen voor verse frambozen, maar ook voor diepvries frambozen. Laat deze van tevoren goed ontdooien en laat het vocht weglopen.
  2. Smelt de boter en laat dit afkoelen.
  3. Meng de boter en het ei door elkaar.
  4. Voeg hier de suiker en de vanillesuiker aan toe.
  5. Meng dit goed door elkaar.
  6. Voeg nu ook de bloem en een snufje zout toe en meng dit goed door elkaar.
  7. Rasp de schil van een citroen over het mengsel en voeg de frambozen toe.
  8. Meng dit voorzichtig door elkaar.
  9. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
  10. Haal het deeg na het uur uit de koelkast en verwarm de oven op 180 graden.
  11. Maak kleine bolletjes van het deeg en druk deze tot een plat rond koekje.
  12. Leg ze op een bakpapiertje op een bakplaat.
  13. Ben je een zoetekauw? Dan is het een idee om nog een heel klein beetje suiker erover heen te strooien. Hou je meer van de frisse smaken dan kan je de suiker makkelijk achterwege laten.
  14. Zet de koekjes voor ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden.
  15. Laat de koekjes hierna even goed afkoelen.
  16. En daarna, genieten maar!

60 gram frambozen is toegestaan binnen het FODMAP-dieet. Als je niet de helft van de koekjes in één keer opeet blijf je hier onder. Blijf ingrediënten controleren, dit verandert geregeld.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-04-2020 om 06:22.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.