<< Terug

3x sushi

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Lunch/3xsushi.jpg

3x sushi dus 3x genieten? Ik maak geregeld sushi voor de lunch, vaak gebruik ik left overs voor de vulling. MIjn collega's kijken mij dan vaak een beetje jaloers aan en vaak krijg ik van één collega de vraag, wanneer komt het recept op de site. Nou hier is het recept en niet zomaar een recept. 3 heerlijke varianten op sushi. Heerlijk om te eten bij een borrel, lunch of diner. Super makkelijk om mee te nemen en lekker te genieten op je werk. Wasabi mayonaise heb ik niet gebruikt, dit kan je gebruiken als je dit lekker vindt, controleer wel eerst de ingrediënten. De tonijn kan je vervangen door verse tonijn, ook erg lekker. Maar aangezien we nu niet alle winkels af willen/kunnen heb ik voor de makkelijke versie gekozen.

  • Zie de verpakking van je sushirijst voor de hoeveelheden. Ik gebruik meestal 4 eetlepels rijst voor 2 rollen.
  • 3 nouri vellen
  • scheutje rijstazijn.

Groente sushi, 1 rol:

  • 8 snijboontjes
  • taugé
  • 1 wortel
  • 1 plakje komkommer

Tonijn sushi, 1 rol:

  • 2 eetlepels tonijn
  • 2 boontjes
  • 1 plakje komkommer

Zalm sushi, 1 rol:

  • 2 plakjes zalm
  • 2 plakjes komkommer.

Bereiden:

  1. Kook de sushirijst volgens de verpakking. Voeg bij het afkoelen een scheut rijstazijn toe voor de smaak.
  2. Dop de boontjes en snij ze door midden, kook ze kort. Kook ook alvast de boontjes voor de tonijn sushi.
  3. Doe dit ook met de worteltjes en ook deze ook even kort.
  4. Leg alles alvast klaar zodat je als de rijst klaar is direct aan de slag kan.
  5. Leg een nourivel voor je neer, de ruwe kant boven.
  6. Zet een kommetje water klaar.
  7. Leg de sushirijst op het nourivel, ongeveer 3 eetlepels.
  8. Leg de snijbonen, de wortel, de taugé en de gesneden komkommer erop.
  9. Rol de sushirol van je af.
  10. Als je bijna bij het einde bent maak je de laatste strook van het nourivel nat zodat het blijft plakken.
  11. Laat de sushi even afkoelen voordat je het in plakjes snijd.
  12. Leg een volgend vel neer.
  13. Verdeel weer ongeveer 3 eetlepels sushirijst.
  14. Verdeel nu de tonijn en de komkommer in het midden van de rijst..
  15. Begin weer met rollen en smeer het laatste stukje weer in met water zodat het blijft plakken.
  16. Laat deze ook even afkoelen voordat je er plakjes van snijdt.
  17. De laatste rol is de rol met zalm.
  18. Leg weer een nourivel neer en verdeel de 3 eetlepels rijst.
  19. Verdeel één plakje zalm over het midden van de rijst, leg hier de komkommer op.
  20. Herhaal de vorige stap nog een keer met de zalm en komkommer.
  21. Rol het vel weer op en smeer het uiteinde weer in met water.
  22. Laat deze ook even afkoelen.
  23. Nu kan je lekker genieten!

Alles is binnen de toegestane hoeveelheden. Controleer altijd de ingrediënten van de nourivellen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-04-2020 om 06:38.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.