<< Terug

Overnight oats met rabarber

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2020/Ontbijt/overnightoatrabarber.jpg

Ik ben een fan van overnight oats, Je zet het s'avonds in de koelkast en als je de volgende ochtend wilt ontbijten haal je je oats uit de koelkast en je kan genieten van een heerlijk ontbijt. Lekker makkelijk in de ochtend en ook lekker eten, dat is een combinatie waar ik erg van hou. Deze overnight oats heb ik in twee stappen gemaakt waardoor het iets meer werk is. Ik had namelijk geen zin om in de ochtend de compote te maken, dus als je alles in de avond wil doen, begin dan op tijd en dan kan je deze stappen gewoon volgen. Ik vind het trouwens niet erg dat mijn ontbijt een beetje zuur is, maar als je totaal niet van zuur houdt is het misschien verstandig om de compote iets zoeter te maken. Het recept is voor één overnight oat. Ik heb de maten van een limonadeglas aangehouden, als je een groter glas hebt kan je deze maten gewoon aan houden voor de maat van jouw glas.

Ingrediënten:

Rabarber:

  • 4 stengeltjes rabarber of 2 grote
  • 6 aardbeien
  • 8 druiven
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel chiazaad.

Yoghurt:

  • 1/2 glas yoghurt
  • 1/3 glas lactose vrije of plantaardige melk
  • 2 eetlepels havervlokken (glutenvrij).

Bereiden:

  1. Doe alle spullen vooor de yoghurt in het glas en roer dit goed door.
  2. Zet dit alvast in de koelkast en laat dit zeker 1 uur opstijven, in die tijd kan je makkelijk de compote maken.
  3. Snij het uiteinde en het blad van de rabarber, was de rabarber goed en snij de rabarber in de breedte.
  4. Snij ook de aardbeien en de druiven.
  5. Doe alles in een klein pannetje en doe hier de ahornsiroop en het water bij.
  6. Breng dit voorzcihtig aan de kook.
  7. Zet het vuur laag en laat het langzaam pruttelen, roer het wel regelmatig.
  8. Blijf roeren tot het een geheel is, merk je dat het te dik wordt, doe er nog een klein beetje water bij.
  9. Laat de rabarber afkoelen.
  10. Als de rabarber is afgekoeld kan je er het chiazaad doorheen roeren.
  11. Haal de yoghurt uit de koelkast, controleer wel of de yoghurt al een beetje is opgesteven.
  12. Als dit zo is verdeel je de rabarber over de yoghurt en zet je het terug in de koelkast.
  13. Laat dit een nachtje staan en de volgende ochtend kan je genieten van een heerlijk ontbijt.
  14. Wil je nog lekkerder ontbijten? Voeg een beetje eigen gemaakte cruesli toe.

Alle ingrediënten zijnlow-FODMAP. Controleer wel alle verpakkkingen. Let er goed op dat de havervlokken glutenvrij is, vaak is dit niet het geval.

 

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 28-04-2020 om 06:55.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.