<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 21-04-2020 om 06:02.
Mediteraanse quinoa bowl
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarischWeer een heerlijke bowl voor een lekkere lunch. Lekker met frisse en mediteraanse smaken. Nu het weer steeds warmer wordt is dit wel een lekkere optie en natuurlijk ook met de kracht van quinoa. In het recept heb ik feta gebruikt, ik kan een klein beetje eten en inprincipe is feta low-fodmap. Mocht je hier over twijfelen, er zijn ook lekkere vegan varianten beschikbaar.
Ingrediënten, 2 lunch bowls:
- 1 kopje quinoa, ong. 100 gram
- 6 cherry tomaten
- 10 cm komkommer
- 2 keer een handje sla
- het groen van een bosui
- ongeveer 40 gram feta
- 2 eetlepels citroenolie.
Bereiden:
- Kook de quinoa volgens de verpakking.
- Snij ondertussen de groente.
- Giet de quinoa af en laat dit een klein beetje afkoelen.
- Leg een handje sla in de bowl, zodat er een beetje op de onderkant en zijkant ligt.
- Verdeel de quinoa over de bowls.
- Verdeel de rest van de groente.
- Snij de feta in kleine stukjes.
- Verdeel deze ook over de bowl.
- Verdeel de eetlepel citroenolie over de bowl.
- Genieten maar!
40 gram feta is low-FODMAP, hier blijf je onder. 155 gram quinoa is toegestaan, ook hier blijf je onder.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 21-04-2020 om 06:02.