<< Terug

Mini cake torentjes met aardbei

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2020/Bakken/caketorentjemetaardbei.JPG

Aardbeien en moederdag horen toch een beetje bij elkaar. Vaak wordt er iets speciaals gegeten op moederdag, dus vandaar deze heerlijke aardbeien torentjes. Door de lekkere cake en de frisse aardbeien is dit echt een kado'tje om te eten. Voor het recept van de cake heb ik geen melk gebruikt, om heel eerlijk te zijn was ik dit vergeten en kwam er veel te laat achter. Maar de "cake" smaakt zonder melk ook goed. Mocht je een meer smeuige cake willen, dan kan je altijd nog 120 ml melk toevoegen. Uit het recept kunnen ongeveer 4 torentjes worden gehaald. IK heb gewerkt met uitsteekringen voor amuses, je kan de rondjes ook maken door uit te steken met een limonadeglas.

Ingrediënten:

  • 220 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram plantaardige boter
  • 4 eieren
  • 10 gram bakingsoda
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • een snufje zout
  • ongeveer 5 aarbeien per torentje.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Splits het eigeel en het eiwit, klopt het eiwit een beetje op om de cake luchtiger te maken.
  3. Smelt de boter rustig in een pannetje.
  4. Voeg de suiker en de vanillesuiker alvast bij elkaar.
  5. Voeg hier de boter aan toe en als dit iets meer is afgekoeld kan je ook het ei toevoegen.
  6. Voeg dat het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe.
  7. Meng dit allemaal goed door elkaar.
  8. Voeg als laatst de bakingsoda toe en schep dit rustig door het beslag.
  9. Verdeel het beslag over een plaat en zorg ervoor dat het ongeveer 0,5 cm hoog is.
  10. Zet de plaat in de oven voor 20-30 minuten.
  11. De baktijd wordt erg bepaald door de dikte van de beslag, het is dan ook van belang om je cake in de gaten te blijven houden.
  12. Haal de kroontjes van de aardbeien en snij deze. Dit kan in plakjes en/of in blokjes.
  13. Laat de cake afkoelen als deze uit de oven is.
  14. Snij daarna de rondjes eruit. Als je gebruik maakt van uitsteekringen kan je hier in ook opbouwen. Je begint met een plakje cake, dan verdeel je de helft van de aardbeien en leg je er vervolgens weer een uitgestoken plakje op. Druk dit een klein beetje aan en haal de ring langzaam omhoog.
  15. Verdeel de rest van de aardbeien over de bovenkant van het torentje.
  16. En nu genieten maar.

Controleer altijd de ingrediënten op de verpakkingen. Aardbeien zijn low-FODMAP. Te veel suiker is nooit goed, probeer hier een balans in te vinden.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 05-05-2020 om 06:17.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.