<< Terug

Banaan van de barbecue

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/desserts/bbqbanaan.JPG

Wat een toetje! Hier wil je je barbecue mee afsluiten. De combinatie banaan en chocolade is natuurlijk al geweldig en de eetlepel dissaronno maakt dit alleen maar beter. Super genieten dus! De ingrediënten zullen per banaan zijn zodat je snel aan de slag kan met dit recept.

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 3 blokjes pure chocolade (ah delicata)
  • 1 eetlepel dissaronno
  • alluminiumfolie.

Bereiden:

  1. Verwarm de barbecue of maak gebruik van de restwarmte van de barbecue.
  2. Maak een snee in de banaan van boven naar beneden.
  3. Maak aan de bovenkant en onderkant van de snee een uitsparring, zodat je hem makkelijker kan openvouwen.
  4. Stop de chocolade in de bananenschil.
  5. Verdeel hier de dissaronno overheen.
  6. Wikkel de banaan in aluminiumfolie en leg deze op de barbecue.
  7. Laat hem voor ongeveer 10-15 minuten op de barbecue liggen en haal hem er daarna af.
  8. Genieten maar!

Je blijft onder de toegestane hoeveelheid chocolade, blijf wel de ingrediënten controleren. Let erop dat de banaan niet te rijp is, dan is hij niet meer low-FODMAP.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-06-2020 om 06:38.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.