Witlof salade
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarischIk heb dus altijd gedacht dat witlof niet op de groene lijst stond en maar beperkt gegeten kon worden. Ik heb dus altijd een klein beetje gegeten en de afgelopen periode ben ik dit opnieuw gaan uitzoeken. Ik kon dit allemaal niet meer vinden en denk dat ik het mij vooral erg moeilijk heb gemaakt. Maar dat is iets wat iedereen wel zal hebben met het FODMAP-dieet, houd ik mijzelf soms maar voor. Hoeveel ik er ook mee bezig ben als ik heel eerlijk ben, ik maak ook wel eens een foutje en ga ook wel eens over mijn grens heen en soms kom ik erachter dat ik iets wel mocht eten wat ik eigenlijk al heel lang niet heb gegeten. Zo blijven we door puzzelen.
Ingrediënten:
- 2 stronken witlof
- 40 gram rucola
- 1 mandarijn
- 6 druiven
- 1 eetlepel walnoten
- 1 eetlepel zaden en pitten, je kan hiervoor een salademix gebruiken (glutenvrij)
- 1 eetepel mayonaise
- 1/2 eetlepel mosterd.
Bereiden:
- Meng de mayonaise en mosterd, de dressing is nu klaar.
- Doe de walnoten in een schone theedoek en plet deze met een zware fles of een vijzel.
- Pel de mandarijn en snij de partjes in stukjes.
- Snij de druiven ook in plakjes.
- Snij vervolgens de witlof, haal de harde kern eruit.
- Pak een schaal en doe hier de rucola en de witlof in.
- Meng hier het fruit en de walnoten doorheen.
- Voeg de zaden en pitten toe.
- Voeg als laatst de dressing toe en genieten maar!
Je blijft onder de toegestane hoeveelheid walnoten. Controleer de ingrediënten van de mayonaise en de mosterd.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-05-2020 om 06:46.