<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 05-06-2020 om 09:25.
Hasselback aardappelen van de barbecue
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, veganStiekem heb ik misschien toch wel een voorliefde voor aardappelen. Zeker als ze net zijn geoogst en als je ze met schil kan eten. Bij een goede barbecue ligt er bij ons vaak ook een aardappel op de barbecue. Ik vind dit heerlijk om als laatst nog te eten en te genieten van zijn smaak. Natuurlijk help ik wel een beetje met kruiden en olie. Het recept is voor twee aardappelen, dus makkelijker te vermeerderen.
Ingrediënten:
- 2 aardappelen, kruimig/vastkokend
- 2 eetlepels knoflookolie
- zout
- 2 theelepels van verschillende italiaanse kruiden, zoals tijm, basilicum, oregano of rozemarijn
- een aantal takjes bieslook.
Bereiden:
- Week de aardappelen van tevoren, het liefst een aantal uur. De viezigheid is dan van de schil en de laatste plekjes kan je er zelf afhalen.
- Maak kleine sneetjes in de aardappel, niet te ver want dat snij je de aardappel door. Sommige mensen leggen de aardappel in een lepel, ik doe het eigenlijk altijd uit de hand.
- Leg de aardappelen in de magnetron, 900 watt voor 3-4 minuten. De aardappelen zijn dan al een beetje gaar voor ze de barbecue opgaan.
- Laat de aardappelen een beetje afkoelen na de magnetron en giet er dan per aardappel een eetlepel knoflookolie overheen.
- Het zou mooi zijn als je een bakkwastje hebt, dan kan je het over de aardappel verdelen en een beetje in de sneetjes smeren.
- Verdeel het zout en de kruiden over de aardappel. Het is een theelepel per kruiden per aardappel.
- Pak de aardappel in in alluminuimfolie en leg ze aan de achterkant of zijkant van de barbecue.
- Laat ze hier zeker 20-30 minuten op staan en controleer dan of je ze kan eten. Als je er makkelijk in kan prikken kan je ze eten.
- Laat het wel afkoelen voor je begint en daarna genieten maar!
Alle producten zijn low-FODMAP.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 05-06-2020 om 09:25.