<< Terug

Marokkaanse kip met couscous

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/marokkaansekiptajine.jpg

Dit is zo'n gerecht, dat als je het eet, dat het ook echt een smaakexplosie is. Zoals jullie al veel eerder hebben kunnen ontdekken ben ik erg fan van het gebruik van de tajine en dit gerecht kwam er ook weer heerlijk uit. Ik vind het koken met de tajine altijd iets rustgevends hebben, dus dat het wat tijd kost, dat maakt voor mij niet uit. Geniet van het heerlijke recept. Het recept is gebaseerd op twee personen en dan heb je misschien nog een beetje over de lunch voor de volgende dag. Als je niet alles opeet.

Ingrediënten:

  • 2 kippendijfilets
  • 200 gram couscous (glutenvrij)
  • 5 cherry tomaten
  • 4 roma tomaten
  • 1/2 rode paprika (FODMAP)
  • 3 cm gember
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • het groen van 1 bosui
  • 400 ml kippenbouillon, 200 ml voor de couscous, 200 ml voor de tajine
  • bieslook
  • peterselie
  • knoflookolie
  • zout, peper, paprikapoeder en komijnpoeder
  • sap van 1/2 citroen.

Kruiden voor de kip:

  • knoflookolie
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • zout en peper.

Garnering:

  • paar stukjes komkommer en 2 plakjes citroen.

Bereiden:

  1. Snij de kippendijfilet in kleine blokjes.
  2. Doe ze in een schaaltje en meng de olie en de kruiden door de kip.
  3. Dek het schaaltje af en laat dit het liefst zeker een uur intrekken.
  4. Snij de tomaten fijn. Doe dit ook alvast met de bosui en de gember.
  5. Verwarm de tajine en doe hier knoflookolie in.
  6. Braad alvast de kip zodat deze alvast een beetje gaar is.
  7. Haal de kip weer uit de tajine.
  8. Voeg nu de bosui toe.
  9. Roer deze een aantal keer door de tajine en voeg dat de tomaat en de puree toe.
  10. Roer dit goed zodat het niet aanbrand.
  11. Voeg een klein beetje water toe zodat het een beetje een saus begint te worden.
  12. Voeg naar smaak alvast een beetje paprikapoeder en komijnpoeder toe.
  13. Voeg hierna de kip weer toe aan het gerecht.
  14. Roer alles goed door elkaar.
  15. Doe de couscous en de bouillon in een grote schaal en dek de schaal af met bijvoorbeeld een bord.
  16. De de andere 200 ml bouillon bij de tomaten.
  17. Zet het vuur nu laag en zet het "deksel" op de tajine.
  18. Sluit deze voor zeker 10-15 minuten, dan.
  19. Haal het deksel er daarna af en kijk of alles gaar is.
  20. Voeg als laatst de citroensap toe op de couscous en meng de peterselie en bosui door de tomatensaus.
  21. Voeg alles bij elkaar op een bord en genieten maar!

Alle ingrediënten zijn low-FODMAP. Controleer altijd de ingrediënten van de bouillon, ik heb voor dit recept maggi minder zout gebruikt maar de ingrediënten willen nog wel een veranderen. Als je erg reageert op kruiden is het verstandig om hier rekening mee te houden met de komijn- en paprikapoeder. Als je geen gluten kan verdragen is het belangrijk dat de couscous glutenvrij is, de meeste couscous is dit niet. Op het moment van maken verkoopt de Ah een glutenvrije versie.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 01-03-2024 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.