<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 23-06-2020 om 06:06.
Salsa en guacemole
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, veganAls je een echte Mexicaanse maaltijd maakt kan een goede salsa en guacemole natuurlijk niet missen. Helaas zijn veel recepten niet low-fodmap dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Aan de hand van deze recepten kan je met een gerust hart genieten van een heerlijke salsa en een lekkere gaucemole.
Ingrediënten salsa:
- 2 tomaten (Roma)
- sap van 1/2 limoen
- 15 ml knoflookolie
- 2 keer het groen van een bosui
- snufje komijn
- zout en peper
- chilivlokken (naar smaak).
Bereiden salsa:
- Snij de bosui en de tomaten grof.
- Doe alle ingrediënten in een blender.
- Blend tot je voor jezelf de juiste dikte hebt, grof of minder grof.
- Genieten maar!
Ingrediënten gaucemole:
- 1 avocado
- het groen van een bosui
- sap van een citroen
- zout en peper.
Bereiden guacemole:
- Zorg ervoor dat de avocado goed rijp is, dit maakt het prakken een stuk makkelijker.
- Haal de avocado uit de schil en prak deze.
- Voeg de sap en zout en peper toe en roer dit er door heen.
- Voeg als laatste de bosui toe.
- Genieten maar!
De avocado is tot 30 gram low-FODMAP, dit is ongeveer een derde. Je moet de gaucemole dus in drie porties verdelen. Let op met de chili vlokken, als je op pittig eten reageert is het verstandig om hier niet te veel van de te nemen of te laten staan.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 23-06-2020 om 06:06.