<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-07-2020 om 06:25.
Koolrabi prei soep
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPVanuit een klein plantje groeide er opeens een heel grote koolrabi in de tuin. Zo groot dat ik geen idee had wat ik ermee moest maken. Met de eerste helft heb ik een soep gemaakt. De koolrabi heeft een behoorlijke specifieke smaak. De een houdt er wel van en de ander totaal niet. Het is geen groente die ik iedere week zou eten, maar zo op zijn tijd geeft het ook weer iets verfrissends.
Ingrediënten:
- 350 gram (geschilde) koolrabi
- 1,5 liter water
- 35 gram prei (het groen)
- 1 blokje bouillon
- een theelepel mosterd per schaaltje
- zout en peper naar smaak.
Bereiden:
- Schil de koolrabi en snij deze in kleine blokjes.
- Snij de prei fijn.
- Doe de prei en de koolrabi in het water.
- Voeg de bouillon toe als het water kookt.
- Laat dit voor zeker 20-30 minuten doorkoken.
- Proef de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Pureer de soep tot het een geheel is.
- Je kan de soep verdelen over 6 schaaltjes en voeg bij ieder schaaltje een klein theelepeltje mosterd toe voor extra smaak.
- Genieten maar!
75 gram koolrabi is low fodmap, als je de soep verdeeld over 6 porties of 5 grote kom je uit op 68 en 70 gram. Je blijft dan onder de toegestane hoeveelheid. 50 gram prei (het groen) is toegestaan, hier blijf je onder. Controleer altijd de ingrediënten van de bouillon en de ingrediënten van de mosterd.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-07-2020 om 06:25.