<< Terug

Gestoofde taugé

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/gestoofdetauge.jpg

Taugé vind ik altijd een opvallende groente. Je kan het niet overal bij gebruiken, maar als je het goed gebruikt is het een heerlijke groente. Met dit recpet is het een heerlijke combinatie, dus zeker het uitproberen waard! Het recept is zo geschreven dat het door twee mensen gegeten kan worden. Met de hoeveelheden kan je natuurlijk altijd spelen, dit is namelijk ook een heerlijk recept voor bij een rijsttafel.

Ingrediënten:

  • 125 gram taugé
  • groen van een bosui
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • eetlepel knoflookolie
  • 1 theelepel Javaanse suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels Ketjap (glutenvrij)
  • 2 laurierbladeren (gedroogd)
  • 3 limoen bladeren (gedroogd)
  • 1/2 theeleel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel laos
  • zout.

Bereiden:

  1. Dit recept gaat best snel om te maken, het is handig om alles alvast van tevoren klaar te hebben staan.
  2. Snij alvast de bosui.
  3. Snij de nerf uit de limoen bladeren en snij deze in heel kleine stukjes.
  4. Doe de knoflookolie in de pan en voeg de taugé toe.
  5. Bak deze een beetje gaar en voeg dan de kruiden toe.
  6. Voeg hierna de suiker toe.
  7. Als laatst wordt de ketjap en het citroensap toegevoegd, samen met de limoen en laurier bladeren.
  8. Zet nu het fornuis laag en laat dit een aantal minuten sudderen.
  9. Je kan dit nog een aantal keer roeren en hierna kan je genieten van een heerlijke smaakexplosie.

75 gram taugé is toegestaan binnen het FODMAP-dieet, hier blijf je onder. Let op met de kruiden, als je hier op reageert is het verstandig minder kruiden te gebruiken. Ik heb gekozen voor glutenvrije Ketjap, vanuit het FODMAP-dieet hoeft dit niet.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-09-2020 om 06:15.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.