<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 12-08-2020 om 06:10.
Pindakoekjes met chocolade
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarischVroeger at ik geregeld pindakoekjes. Ik vond dat altijd genieten, maar nu ik glutenvrij eet heb ik de koekjes al heel lang niet meer op. Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan met een recept om weer van die heerlijke pindakoekjes te eten. En natuurlijk ook zodat jullie er lekker van kunnen genieten.
Ingrediënten:
- 125 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
- 60 gram koude plantaardige boter
- 50 gram basterdsuiker
- 1 ei en 1 dooier
- een snufje zout
- pinda's
- 40 gram chocolade (puur, ah delicata)
- een scheutje lactose vrij of plantaardige melk.
Bereiden:
- Weeg het zelfrijzend bakmeel af en weeg ook gelijk de boter.
- Controleer na het afwegen van de suiker of er geen klontjes in zitten.
- Meng het meel en de suiker alvast door elkaar.
- Voeg alvast het zout toe, de boter en het ei.
- Meng dit door elkaar met je handen tot het een mooi bol deeg is.
- Wikkel het in in vershoudfolie en laat het een ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en verwarm de oven op 180 graden.
- Steek de koekjes uit met een ronde vorm of een glas.
- Verdeel de pinda's over de koekjes en smeer ze in met het eigeel.
- Zet ze in de oven op 180 graden voor 15-20 minuten.
- Haal ze er hierna uit, laat ze eerst op de plaat afkoelen en daarna op een rooster. De koekjes worden dan harder.
- Smelt de chocolade au baine marie en voeg een klein scheutje melk toe.
- Verdeel de chocolade over de koekjes en genieten maar!
Controleer altijd de ingrediënten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Te veel suiker is nooit goed, ook niet tijdens het FODMAP-dieet, dus eet niet alle koekjes tegelijk. De pinda's en de chocolade zijn in deze hoeveelheden low-FODMAP.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 12-08-2020 om 06:10.