<< Terug

Kruidige garnalen van de barbecue

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/kruidigegarnalenbbq.jpg

Soms gebeueren er onverwachtse dingen. Na het voorbereiden van de barbecue om heerlijke recepten te delen kregen we spontaan een extra aanmelding. Ook dat hoort bij een barbecue. Van het recept van deze 3 spiesjes kan je makkelijk 4 spiesjes maken door de garnalen te verdelen, maar je kan er natuurlijk ook 6 van maken zodat je er extra van kan genieten.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel knoflookolie
  • 1/2 theelepel basilicum
  • 1/2 theelepel oregano
  • een snufje zout
  • 4 garnalen per stokje
  • stokjes voor de garnalen.

Bereiden:

  1. Het is het lekkerst als de smaken in de garnalen zijn getrokken, ik probeer altijd een aantal uur van tevoren mijn garnalen te marineren. Hoe langer je dit doet hoe beter de smaak.
  2. Doe de garnalen in een zakje of in een bakje zodat je ze makkelijk kan marineren.
  3. Verdeel de knoflookolie en de kruiden over de garnalen.
  4. Meng alles goed door de garnalen en laat dit even staan.
  5. Verdeel de garnalen over de stokjes en leg ze op de barbecue.
  6. Als de garnalen verkleuren zijn ze gaar.
  7. Genieten maar!

Alle ingrediënten zijn low-FODMAP. Controleer wel altijd de ingrediënten voor eventuele toevoegingen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-07-2020 om 06:52.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.