<< Terug

Falafel salade

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2020/Lunch/falafelbowl.jpg

Falafel is gemaakt van kikkerwten. Ik heb heel lang gedacht dat kikkererwten niet mochten omdat ik vroeger totaal niet tegen peulvruchten kon. Maar 40 gram is toegestaan en dat is precies de hoeveelheid die gebruikt wordt in dit recept. Dus genieten maar!

Ingrediënten:

  • 40 gram kikkererwten
  • groen van een kleine bosui
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 eetlepel knoflookolie
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel sap van een citroen
  • peper.

De salade:

  • 1 tomaat
  • 1/2 paprika
  • 5 cm courgette
  • 1 eetlepel tijmolie
  • 1 theelepel oregano
  • veldsla
  • 10 cm komkommer
  • 1/2 avocado.

Bereiden:

  1. Ik heb gewerkt met gedroogde kikkererwten dus dan moeten ze een tijd weken. Ik doe dit meestal een nacht, maar controleer de verpakking.
  2. Pak de blender of het keukenmachine om de massa te maken.
  3. Verwarm de oven op 200 graden.
  4. Blend de ingrediënten van de kikkererwten fijn en maak hier kleine balletjes van.
  5. Duw de balletjes op de bakplaat een beetje plat.
  6. Snij de groente en verdeel deze over de bakplaat.
  7. Strooi de oregano over de groente en verdeel de olie over alles op de bakplaat.
  8. Zet de bakplaat in de oven voor 15-20 minuten.
  9. Verdeel ondertussen de sla over de bowl en snij de komkommer en de avocado.
  10. Verdeel dit weer over de sla.
  11. Verdeel de groente en de falafel ook over de sla als deze gaar is.
  12. En nu genieten maar!

40 gram kikkererwten is low-FODMAP. Hier kom je precies aan met dit recept.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-07-2020 om 06:29.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.