<< Terug

Zalmsalade

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Lunch/zalmsalade.jpg

Ik ben geen heel grote vis etere maar soms dan heb ik toch echt opeens trek in een heerlijke zalm salade. Ik kan hier eindeloos mee varieren, maar dit recept is toch wel een van mijn favorieten. Ik hoop dat het voor jou ook een favoriet gaat worden.

Ingrediënten:

  • 2 plakjes zalm
  • sla, naar keuze
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 theelepels cocktailuitjes
  • het groen van een bosui
  • een takje verse dille
  • een takje verse zeekraal, of gedroogd
  • 1 ei
  • 1 tomaat
  • 5 cm komkommer
  • 1 eetlepel salade zadenmix
  • 1/2 avocado
  • dressing: olie naar smaak.

Bereiden:

  1. Begin met het koken van het ei, ik vind het ei het lekkerst als ik hem ongeveer 7 minuten kook.
  2. Snij de sla en de bosui fijn.
  3. Snij vervolgens de tomaat en de komkommer.
  4. Voeg de kappertjes en cocktailuitjes toe.
  5. Rooster de zaden, blijf dit goed roeren of omschudden zodat de zaden niet aanbranden. Laat de zaden afkoelen voor je ze toevoegt.
  6. Voeg de kruiden toe.
  7. Laat het ei goed afkoelen en voeg die samen met de avocado toe.
  8. Voeg eventueel naar smaak nog verse kruiden toe zoals peterselie of bieslook.
  9. Voeg als laatste de zalm toe en genieten maar!

Controleer alle ingrediënten van producten die je uit een verpakking haalt. Dit kan per merk erg verschillen.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 01-09-2020 om 06:10.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.