<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 18-09-2020 om 09:47.
Kwarkbollen met appel en walnoten
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
Een lekkere zachte bol als tussendoortje. Sinds er weer wat appel is toegestaan binnen het FODMAP-dieet merk ik dat ik stiekem best wel weer wat appel in mijn recepten gebruik. Ik kan hier ook erg van genieten, zeker van de smaak in een baksel. Ik hoop dat jullie van deze combinatie ook heerlijk kunnen genieten.
Ingrediënten:
- 1/2 appel (65 gram)
- 75 gram havervlokken (glutenvrij)
- 75 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
- 125 gram kwark
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 50 gram walnoten
- 1 theelepel kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 zakje bakpoeder
- een snufje zout
Bereiden:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Maal 25 gram van de havervlokken fijn.
- Snij alvast de appel en strooi hier de citroensap overheen.
- Plet alvast de walnoten zodat ze fijner zijn van structuur.
- Meet de kwark en de olijfolie af en meng dit door elkaar.
- Voeg hier de kaneel, zout en vanillesuiker aan toe.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng dat met de havervlokken.
- Voeg de natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng dit tot een mooi geheel.
- Voeg als laatst de appel, walnoten en bakpoeder toe.
- Roer rustig door elkaar.
- Verdeel de kwarkbollen over het bakpappier, dit kan met een eetlepel of met een ijslepel.
- Zet de kwarkbollen voor 20 minuten in de oven op 180 graden.
- Hierna genieten maar!
Blijf alle ingrediënten altijd controleren. 20-25 gram appel is toegestaan. Over het algemeen eet je niet in één keer de helft van de kwarkbollen op dus blijf je hier netjes onder. Dit geldt ook voor de walnoten, 30 gram is van de walnoten toegestaan. Let erop dat de havervlokken glutenvrij zijn, 60 gram havervlokken zijn toegestaan.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 18-09-2020 om 09:47.