<< Terug

Papadums met kipspiezen

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/papdumskipspies.jpg

Ik maak af en toe een uitstapje naar de toko. Ik vind het heerlijk om daar rond te struinen en nieuwe producten te ontdekken. Vaak hebben ze veel keus en geregeld kom ik leuke glutenvrije producten tegen. Zo ook deze papadums. In de Monash app kan ik niet vinden of ze echt low-FODMAP zijn, maar aan de ingrediënten zie ik niets waardoor het niet zo zou zijn. Het recept is voor wat je op de foto ziet, dit reken ik meestal voor één persoon, verdubbel het recept voor twee personen.

Ingrediënten:

  • 2 papadums
  • 1 kippendijfilet
  • 1/4 courgette
  • 1/4 paprika
  • ijsbergsla
  • 2 cherry tomaten
  • 5 cm komkommer
  • zout en peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • olijfolie voor het bakken van de kip en voor de papadums.

 

Bereiden:

  1. Het is het lekkerst als de kip even kan marineren. Ik probeer de kip altijd een paar uur van tevoren te kruiden.
  2. Verwarm de over op 200 graden.
  3. Snij de courgette en de paprika
  4. Rijg de kip op de stokjes.
  5. Doe de groente en de kip in de oven voor ongeveer 20 minuten (dit kan per oven verschillen).
  6. Snij ondertussen de tomaat en de komkommer en maak de sla klaar.
  7. Lees voor de papadums goed de verpakking, je moet ze insmeren met olijfolie en vervolgens in de magnetron doen. Dit kan na het verwarmen van de groente en van de kip.
  8. Leg als alles klaar is alles mooi op een bord en genieten maar!

Extra smaak tip: Maak met een eetlepel yoghurt en eeen theelepel mayonaise een saus en voeg hier bieslook aan toe voor de smaak. Dit maakt het recept nog lekkerder.

In dit recept zijn alle producten low-FODMAP.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 20-10-2020 om 06:13.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.