<< Terug

Shakshuka

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/Diner/Shakshuka.jpg

Shakshuka is een heerlijk comfortgerecht na een drukke werkdag. Het gerecht is snel klaar en smaakt heerlijk. Je kan kruiden en groente toevoegen die je er zelf in vindt passen. Dit maakt het gerecht zo makkelijk en voor iedereen is er een optie die smaakt.

Ingrediënten:

  • ½ courgette, max. 70 gram per persoon (FODMAP)
  • 1 rode paprika
  • Het groen van een bosui
  • 3 wortelen
  • 400 gram tomaten
  • 2 ½ kopje rijst
  • 3 eieren.

Kruiden:

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • zout en peper.

 

Bereiden:

  1. Kook het water voor de rijst en laat de rijst 8 minuten doorkoken.
  2. Snij ondertussen alle groente voor het gerecht.
  3. Giet de rijst af.
  4. Doe alle groente in de pan en wok dit gaar, voeg hierna de rijst toe.
  5. Mix de groente en de rijst goed door elkaar.
  6. Voeg een klein beetje water toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
  7. Breek 3 eieren boven het gerecht, plaats de deksel op de pan en laat het 5 a 10 minuten stoven.
  8. Eet smakelijk!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 28-11-2018 om 13:28.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.