<< Terug

Papadums met gehakt

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/papadumsgehakt.jpg

Sinds ik de papadums heb ontdekt eet ik dit regelmatig. Ik maak iedere keer weer een andere variatie en probeer met verschillende smaken te experimenteren. Dit zorgt er voor dat het binnen het FODMAP-dieet toch leuk blijft en je bezig blijft met het ontdekken van nieuwe smaken.

Ingrediënten:

  • 250 gram half om half gehakt
  • 4 papadums
  • het groen van een bosui
  • 1/2 krop sla
  • 10 cm komkommer
  • 4 cherry tomaten
  • 2 radijsjes
  • peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder.

Bereiden:

  1. Snij alvast de bosuit zodat deze meegebakken kan worden met het gehakt.
  2. Rul het gehakt gaar en voeg alvast de paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper toe.
  3. Voeg de bosui toe als het gehakt gaar is.
  4. Snij ondertussen de sla, komkommer, cherrytomaten en de radijsjes.
  5. Bereide de papadums volgens de verpakking.
  6. Ik smeer ze in met olie en plaats ze in de magnetron, dit vind ik de makkelijkste manier.
  7. Doe de sla op de papadums en voeg daarna de gehakt en alle andere ingrediënten toe.
  8. Genieten maar!
  9. Avocado is een heerlijke toevoeging als je dit in huis hebt.

Controleer altijd alle ingrediënten, in principe zijn alle ingrediënten low-FODMAP.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 08-06-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.