<< Terug

Mini cake tulbanden met cranberry en sinaasappel

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Bakken/minitulbandcake.jpg

Wat een schattige cakejes! Hier moet je toch van kunnen genieten. Heb je geen kleine vorm kan je er natuurlijk ook altijd muffins van maken, dan wordt de baktijd ongeveer 20 minuten en zou je ongeveer 12 muffins kunnen maken. Heb je wel een kleine vorm dan kan je 24 cakejes maken en zijn ze in ongeveer 15 minuten klaar om te worden gegeten. Geniet lekker van de smaken, want de cranberry en de sinaasappel zijn een heerlijke frisse twist in deze zoete cakejes.

Ingrediënten:

  • 200 gram meel (glutenvrij)
  • 150 gram suiker
  • 120 gram boter (plantaardig)
  • 4 eieren
  • 10 gram bakpoeder
  • 120 ml melk (lactosevrij of plantaardig)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 50 gram cranberry's
  • rasp van 1 schil van de sinaasappel.

Bereiden:

  1. Laat de cranberry's 20 minuten wellen, giet er warm water overheen.
  2. Snij deze later in kleine stukjes.
  3. Verwarm de oven op 180 graden.
  4. Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur.
  5. Zeef het meel en voeg de suiker, zout en vanillesuiker toe. Meng dit door elkaar.
  6. Scheidt de eieren en klop het eiwit een beetje op.
  7. Voeg de melk toe aan het meel en de suiker.
  8. Voeg nu de boter en de eieren toe.
  9. Meng dit tot een mooi geheel.
  10. Rasp de schil van de sinaasappel boven het mengsel.
  11. Voeg de fijn gesneden cranberry's toe.
  12. Meng dit rustig door elkaar.
  13. Voeg als laatst de bakpoeder toe, let erop dat je rustig mengt anders gaat het effect van de bakpoeder weg.
  14. Vet de vorm in met de boter die over is van de gesmolten beter. (Je hebt maar een klein beetje nodig)
  15. Doe het beslag in de vorm, ik doe dit vaak met een grote eetlepel, het zijn ongeveer 2 eetlepels per vorm.
  16. Zet de vormpjes hierna 15 minuten op 180 graden in de oven.
  17. Laat de cakejes even afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
  18. Haal ze hierna voorzichtig uit de vorm.
  19. Genieten maar! Wil je nog meer het kerstgevoel? Strooi er een beetje poedersuiker overheen.

Cranberry's zijn tot 20 gram low -FODMAP. Als je niet in één keer alle cakejes of de helft ervan opeet, is dit geen probleem. Suiker kan altijd een trigger zijn, dus let hier altijd mee op. Hoe lekker ze ook zijn, probeer ze niet allemaal in één keer op te eten.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 18-12-2020 om 06:38.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.