<< Terug

Speculaas crumble

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/Bakken/Speculaascrumble.jpg

Een crumble is altijd een goed idee! Het is een typisch recept voor de herfst en wintermaanden, dus waarom geen Sinterklaas-twist aan de crumble. De crumble is gemaakt met amandelmeel en meel met speculaaskruiden. Met het rode fruit een heerlijke combinatie!

Het is de bedoeling dat je de crumble niet in één keer opeet en deelt, hoe moeilijk het ook is. Van de amandelmeel mag je volgens het FODMAP-dieet 24 gram. Als je de crumble met 4 personen deelt is dit geen probleem. Dit geldt ook voor de bosbessen (45 gram) en de frambozen (65 gram).

Ingrediënten:

  • 100 gram aardbeien
  • 70 gram bosbessen
  • 70 gram frambozen

Speculaas crumble:

  • 100 gram bloem (glutenvrij)
  • 25 gram bruine basterdsuiker
  • 40 gram boter (gesmolten)
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Amandelcrumble:

  • 50 gram amandelmeel
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 40 gram boter (gesmolten)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe al het fruit in de schaal en zorg dat het door elkaar ligt.
  3. Smelt de boter zodat het later door de crumble kan.
  4. Doe in 1 bak alle droge spullen voor de speculaas crumble.
  5. Doe in de andere bak alle spullen voor de amandel crumble.
  6. Verdeel de boter over de 2 bakken.
  7. Mix het zacht door tot dat het grote brokken zijn.
  8. Doe eerste de amandel crumble op het fruit, daarna de speculaas crumle.
  9. Verdeel de crumble goed over de schaal.
  10. Zet de schaal 30 minuten in de oven op 200 graden.
  11. Haal de crumble uit de oven en laat hem even afkoelen.
  12. Geniet ervan.

* Met een bolletje ijs erbij is het een heerlijk toetje.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-11-2018 om 15:34.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.