<< Terug

Quinoa met sperziebonen

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2021/diner/quinoaboontjes.jpg

Quinoa vind ik altijd een beetje een gek product om mee te koken, het ziet er wat gekkig uit en de smaak is ook een beetje anders. Maar dit neemt niet weg dat quinoa wel erg gezond is om te eten. Dus een typisch recept voor de januari maand, maar eigenlijk ook voor iedere andere maand.

Ingrediënten:

  • ongeveer 150 gram quinoa
  • 150 gram sperziebonen
  • 5 worteltjes
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika (FODMAP)
  • 1 roma tomaat
  • 5 cherry tomaten
  • het groen van 1 bosui
  • 4 middelgrote oesterzwammen
  • 5 olijven
  • zout en peper
  • knoflookolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm.

Bereiden:

  1. Bereid de quinoa volgens de verpakking, waarschijnlijk moet je de quinoa ongeveer 10 minuten koken.
  2. Kook de sperziebonen zodat ze net gaar zijn, ze moeten niet te zacht zijn dit is niet lekker met je quinoa.
  3. Snij ondertussen de bosui, de worteltjes, de courgette en de paprika.
  4. Scheur de oesterzwammen. Als je de oesterzwammen snijdt vallen ze uit elkaar.
  5. Leg de tomaten en de olijven alvast klaar, die kan je snijden als je de andere groente bakt.
  6. Doe een scheutje knoflookolie in een koekenpan en bak de bosui en de oesterzwammen.
  7. Voeg hier de courgette en de paprika aan toe als de oesterzwammen beginnen te verkleuren.
  8. Voeg nu de worteltjes toe en bak dit even goed door.
  9. Snij ondertussen de olijven en de tomaten als je dit nog niet hebt gedaan.
  10. Voeg deze toe aan de groente.
  11. Voeg ook de oregano en tijm toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  12. Meng dit goed door elkaar en bak het gaar.
  13. Voeg als laatste de quina en de sperziebonen toe en als alles weer is opgewarmt kan je van een heerlijke maaltijd genieten.

75 gram sperziebonen is toegestaan. Je komt hier precies mee uit bij dit recept, hierdoor blijft het low-FODMAP. Weeg de courgette altijd af, de maten kunnen namelijk erg verschillen, je mag maximaal 65 gram courgette. 75 gram oesterzwammen is toegestaan, hier bijf je onder. 155 gram quinoa is low-FODMAP. hier blijf je onder.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 05-01-2021 om 06:28.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.