<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 26-01-2021 om 06:12.
Boerenkool risotto
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
Risotto kan voor veel mensen veel stress bezorgen maar voor mij zorgt het voor een momentje zen als ik uit mijn werk kom. Je moet je even volledig focussen op een gerecht en als het op tafel staat smaakt het vaak heerlijk. Ik kan risotto eten in de winter en in de zomer, maar vaak varieer ik dan met de ingrediënten. Deze boerenkool risotto is voor mij een echte winter risotto. Het liefst eet ik hem na de eerste nachtvorst van de boerenkool uit eigen tuin. Dit recept is gebaseerd op twee personen, zodat je samen lekker van dit recept kan genieten.
Ingrediënten:
- 150 gram risotto rijst
- 100 gram boerenkool
- het groen van een bosui.
- 2 eetlepels spekjes
- 1 liter kippenbouillon
- een flinke scheut lekkere witte wijn
- peper
- 1 theelepel citroensap
- voor de liefhebben een handje geraspte kaas.
Bereiden:
- Bereid de risotto volgens de verpakking. Ik gebruik hiervoor vaak de liter bouillon.
- Bak de spekjes en fruit de bosui voordat je de risottorijst toevoegd.
- Als je de risotto hebt toegevoegd blus je deze eerst af met de wijn voordat je de bouillon gaat toevoegen.
- Voeg voor de laatste scheut bouillon de boerenkool toe zodat deze kan garen maar wel zijn mooie groene kleur blijft behouden.
- Voeg naar eigen smaak de citroen en de peper toe en als je wilt nog een laatste handje kaas.
- Roer nu alles goed door elkaar en lekker genieten!
75 gram boerenkool is low-FODMAP, dit recept is voor 2 personen waardoor je hier onder blijft. Controleer altijd de verpakkingen van de bouillon.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 26-01-2021 om 06:12.