<< Terug

Yoghurt met kaneel appel en banaan

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/Ontbijt/yoghurtappelbanaan.jpg

Een lekkere warme variatie op het ontbijt. De warme appel en banaan met een vleugje kaneel. Heerlijk met wat gezonde noten erbij voor ee crunch. Beter kan je je dag eigenlijk niet beginnen toch?

Ingrediënten:

  • ongeveer een kwart appel
  • een halve banaan
  • een snuf kaneel
  • yoghurt (lactosevrij)
  • 4 walnoten
  • 4 pecannoten.

Bereiden:

  1. Snij een kwart van de appel en haal het klokkenhuis eruit. Ik laat de schil er altijd om. Snij de appel in kleine stukjes.
  2. Snij de halve banaan in plakjes en breek alvast de noten.
  3. Doe een beetje kokosolie of lactosevrije boter in de pan en bak de appel alvast een beetje zacht.
  4. Voeg nu de banaan, de noten en de kaneel toe.
  5. Als de banaan ook zacht is zet je het vuur laag en doe je je yoghurt in een bakje.
  6. Hier doe je het fruit en de noten overheen.
  7. Genieten maar!

Appel is tot 25 gram low-FODMAP. Vaak is dit ongeveer een kwart van een appel, weeg dit wel voordat je de appel gebruikt. Zorg ervoor dat de banaan niet te rijp is, dan is hij niet meer low-FODMAP.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 16-02-2021 om 06:12.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.