<< Terug

Witlof bootjes met hummus

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2021/Lunch/witlofhummusbootjes.jpg

Dit recept is een typisch recept wat je lekker mee kan nemen en klaar kan maken tijdens de lunch. Je bereid alles van tevoren voor en tijdens de lunch zet je alles in elkaar en kan je er lekker van genieten. Natuurlijk kan je ook alles met de lunch klaar maken en daarna lekker genieten. Je moet de kikkererwten wel een nachtje laten weken als je gebruik maakt van gedroogde kikkererwten. Als je kikkererwten uit blik gebruikt kan je ze gelijk gebruiken. Om de hummus te kunnen maken is het handig als je een keukenmachine of blender.

Ingrediënten:

  • 10 witlof blaadjes
  • sla naar keuze
  • kiemgroente
  • 40 gram kikkererwten
  • 1 cherry tomaat
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • snufje zout en peper
  • klein scheutje citroenolie (of olijfolie en een scheutje citroensap).

Bereiden:

  1. Als je gebruikt maakt van gedroogde kikkererwten is het verstandig om deze een nacht van tevoren te weken.
  2. Doe de kikkererwten, de tomaat, de kruiden, de olie en peper en zout in de keukenmachine en maal dit tot een geheel.
  3. Verdeel de witloofblaadjes over de bord.
  4. Verdeel de hummus over de witlofblaadjes.
  5. Voeg de sla en kiemgroente toe.
  6. Nu lekker genieten van deze heerlijke en gezonde lunch.

42 gram kikkererwten is low-FODMAP. Controleer altijd producten die verpakt zijn op verborgen FODMAP's.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 09-03-2021 om 06:15.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.