Mini bananenbrood taartje
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPOntbijten met taart, lekker! Heb je nog een banaan over? Dan kan je ook van dit heerlijke ontbijt genieten. Zorg er wel voor dat de bananen niet te rijp zijn, dan zijn ze niet meer low-FODMAP. Verder kan je hier lekker van genieten en energiek beginnen aan je dag! Ik maak deze taartjes in de kleine vormpjes van de xenos. Hiervoor is dit recept precies voldoende. Ben je bang dat je te veel havermout binnen krijgt? Het is mij nog nooit gelukt om een taartje in één keer op te eten, dus dan blijf je netjes onder de 40 gram havermout. Dus je kan het taartje lekker delen of 2 dagen genieten.
Ingrediënten:
- 1 banaan
- 1 ei
- 50 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 blokje pure chocolade
- 4 walnoten
- 4 pecannoten
- een snufje kaneel.
Bereiden:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Weeg de havermout af een prak de banaan hier doorheen.
- Breek de chocolade en de noten en meng dit er ook doorheen.
- Voeg de bakpoeder een kaneel toe en meng dit goed door elkaar.
- Voeg als laatst het ei toe en zorg dat alles goed is verdeeld.
- Vet het beakvormpje in en doe het mengsel in de bakvorm.
- Zet het taartje in de oven op 180 graden voor 20 minuten.
- Laat het hierna afkoelen en daarna kan je lekker genieten!
Let erop dat de banaan niet te rijp is. Controleer alle ingrediënten uit verpakkingen. Je blijft onder de hoeveelheden met de chocolade, pecannoten en walnoten. Bij de havermout ga je er overheen, 40 gram is low-FODMAP. Het is mij nog nooit gelukt om het taartje in één keer op te eten, dus als je de helft eet blijf je netjes onder de hoeveelheid.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 02-03-2021 om 06:08.