<< Terug

Geroosterde noten met Italiaanse kruiden

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2021/Hapjes/notenitaliaansekruiden.jpg

Het is weer tijd voor een lekkere en gezonde snack! En wat dacht je dan van heerlijke noten uit de oven met Italiaanse kruiden. Klinkt het je al als muziek in de oren? Binnen het FODMAP dieet mag je kleine hoeveelheden noten, waardoor je gelijk een kleine snack kan maken. Door de kruiden is het toch net weer even anders dan anders.

Ingrediënten:

  • 20 gram walnoten
  • 15 gram pecannoten
  • 1/4 theelepel tijm
  • een snuf oregano
  • een snuf zout
  • scheutje olijfolie.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Weeg de noten goed en nauwkeurig af zodat je netjes onder de max blijft.
  3. Doe alles in een bakje zodat je de kruiden en de olijfolie er doorheen kan mengen.
  4. Meng alles goed door elkaar.
  5. Leg het in een schaal of op een plaat in de oven.
  6. Zet ze voor 10-15 minuten in de oven. Op het eind moet je ze goed in de gaten houden om te zorgen dat ze niet verbranden.
  7. Laat ze afkoelen zodat ze knapperig worden. ( En je je mond niet verbrand)
  8. Genieten maar!

Walnoten zijn tot 30 gram low-FODMAP, pecannoten zijn tot 20 gram low-FODMAP. Controleer altijd de kruiden als je kruiden uit de supermarkt gebruikt.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-01-2021 om 06:14.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.