<< Terug

Geroosterde pinda's

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/Hapjes/geroosterdepinda.jpg

Het voordeel van noten is dat het een heerlijke snack is en dat het vaak een gezondere optie is dan het eten van een zak chips. Maar natuurlijk willen we daar dan ook weer een beetje met variëren. Ik vind de combinatie van paprika- en komijnpoeder met pinda's echt heerlijk. Ik gebruik de combinatie regelmatig als ik de pinda's gebruik in een maaltijd of gewoon zo als snack. Je krijgt er wel vieze handen van als je ze eet. Maar daar krijg je dan ook weer deze heerlijke pinda's voor terug.

Ingrediënten:

  • 25 gram pinda's (ongezout)
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • snuf zout
  • scheutje olijfolie.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Weeg de pinda's goed af zodat je niet over het maximum heen gaat.
  3. Doe de pinda's in een schaaltje zodat je later alles goed kan mengen.
  4. Doe de kruiden en de olijfolie bij de pinda's.
  5. Meng dit goed door elkaar, vergeet het zout niet.
  6. Doe de pinda's in een schaal of een plaat in de oven.
  7. Ze gaan in de oven op 160 graden voor 10-15 minuten. Ze kunnen in de laatste minuten snel verbranden.
  8. Laat ze hierna even afkoelen.
  9. Genieten maar!

Pinda's zijn tot 28 gram low-FODMAP. Hier blijf je onder. Als je erg sterk reageert op kruiden is het verstandig om minder paprika- en komijnpoeder te gebruiken.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 06-07-2021 om 06:04.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.