Blueberry overnight oats
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
Het fijne van een overnight oat vind ik dat je het de avond van tevoren in de koelkast zet en de volgende dag kan je van een heerlijke ontbijt genieten. Je pakt het uit de koelkast en je kan ontbijten. Makkelijker kan bijna niet, maar stiekem kan het nog makkelijker. Het fijne van deze overnight oat is dat je het klaar maakt in de blender dus je doet alles in de blender, de blender doet zijn werk. Je giet het hierna in een glas en de volgende ochtend heb je een ontbijt. Dit recept is voor één persoon zodat je het makkelijk kan vermeerderen.
Ingrediënten:
- 35 gram blueberry's
- 30 gram glutenvrije havermout
- 10 gram chia zaaad
- een grote schep kwark (ongeveer 75-100 gram)
- 100 ml lactosevrij of plantaardige melk.
Bereiden:
- Weeg alles netjes af zodat je onder de hoeveelheden blijft.
- Doe alles in de blender.
- Blend dit tot het een mooi geheel is.
- Giet het in een glas, schaal of beker.
- De volgende ochtend kan je hier lekker van genieten!
40 gram blueberry's zijn low-FODMAP, hier blijf je onder, 40 gram havermout is low-FODMAP, hier blijf je onder. Controleer de ingrediënten van de havermout, in principe is havermout glutenvrij, maar veel havermout in de winkels is niet glutenvrij. 20 gram chia zaad is toegestaan, ook hier blijf je onder.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 30-04-2021 om 06:06.