<< Terug

Tomatensoep met zoete aardappel

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/soep/tomaatzoeteaardappelsoep.jpg

Als ik heel eerlijk ben, vind ik zoete aardappel dus echt niet lekker. Dat is ook een reden waarom je het niet zoveel terug ziet in mijn recepten. Ik ben mij wel bewust van alle goede eigenschappen van zoete aardappel dus ik heb geprobeerd om het op een creatieve manier toe te passen in mijn gerechten. Een van die manieren is het verwerken in een soep. Dus ben je ook niet zo'n fan, of misschien juist wel? In deze heerlijke tomatensoep is het echt een aanrader!

Ingrediënten:

  • 6 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 zoete aardappel
  • het groen van een bosui
  • 1 liter water
  • 1/2 bouillon blokje
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel basilicum
  • peper.

Bereiden:

  1. Snij de groente alvast van tevoren zodat je die in één keer kan gebruiken.
  2. Doe een klein scheutje olie in de pan en doe hier de bosui bij.
  3. Voeg hier de paprika aan toe en roer dit goed.
  4. Goed dan de zoete aardappel toe en later de tomaat.
  5. Voeg dan de tomatenpuree en de basilicum toe.
  6. Roer dit goed door elkaar.
  7. Voeg als laatste het water en de bouillon toe en zet de soep laag.
  8. Pureer de soep en voeg naar smaak peper toe.
  9. Genieten maar!

De rode paprika is tot 75 gram low-FODMAP, weeg hem af. Je kan ongeveer 6 porties soep uit de soep halen. De zoete aardappel is ook tot 75 gram low-FODMAP, hiervoor geldt hetzelfde.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 05-10-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.