<< Terug

Mini frambozen taart

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/Bakken/miniframbozentaart.jpg

Mijn nieuwe hobby is het bakken van mini taartjes. Kleine taartjes die je barstensvol smaak kan maken. Ze zijn een leuk formaat als je met z.n tweetjes bent en je hebt geen mega grote taart die je in één keer op hoeft te eten. Natuurlijk kan je het recept ook in een "gewone" taartvorm bakken, ik zou het recept dan in ieder geval verdubbelen, misschien zelfs wel drie keer. Maar dat hangt van je vorm af.

Ingrediënten:

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 50 garm plantaardige boter
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • een snufje zout
  • de schil van 1/3 citroen
  • 50 gram frambozen.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Smelt de boter in een pannetje.
  3. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
  4. Scheid de eieren en klop het eiwit op.
  5. Doe dit samen met de boter bij alle droge ingrediënten.
  6. Voeg als laatste nog een snufje zout toe.
  7. Als alles goed is gemengd rasp je de schil van de citroen en meng je dit door het mengsel.
  8. De frambozen breek je in kleine stukjes en dit roer je er voorzichtig doorheen.
  9. Vet de bakvorm in en doe alles in de bakvorm.
  10. Zet de bakvorm voor ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.

Te veel suiker is nooit goed binnen het FODMAP-dieet, eet dus kleine hoeveelheden. Controleer alle voorverpakte producten. 60 gram frambozen is toegestaan binnen het FODMAP-dieet,  hier blijf je onder.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 30-03-2021 om 06:15.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.