<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-02-2021 om 15:40.
Aubergine pizza
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarischEen lekkere variatie op de pizza waardoor je nog meer groente binnen krijgt. Ik ben zelf niet een mega fan van aubergine, maar op deze manier kan ik het wel lekker eten. Kortom alles wat je misschien niet zo lekker vindt kan je altijd op een andere manier lekker maken.
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- tomatenpuree of tomatenblokjes
- 4 oesterzwammen
- het groen van een bosui
- 1/4 paprika
- vegan mozarella
- 2 eetlepels Italiaande kruiden
- zout en peper
- olijfolie
- geraspte kaas is optioneel.
Bereiden:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snij de aubergine in plakjes en leg ze op een bakplaat.
- Smeer een beetje olijfolie over de aubergine met een kwastje
- En verdeel alvast wat zout, peper en Italiaanse kruiden over de aubergine.
- Verdeel hierna de tomatenpuree of blokjes over de aubergine.
- Snij de bosui en de paprika en verdeel deze ook over de aubergine.
- Scheur vervolgens de oesterzwammen en verdeel deze ook.
- Als laatst snij je de mozarella in plakjes en leg je die op de aubergine en verdeel je eventueel de kaas.
- Zet de aubergine voor 20-25 minuten in de oven op 200 graden.
- Hierna kan je van een heerlijk gerecht genieten?
Controleer altijd voorverpakte producten. 75 gram aubergine is toegestaan, hier blijf je onder als je dit recept voor minimaal 2 personen maakt.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-02-2021 om 15:40.