<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 09-12-2018 om 14:36.
Beenham met Ahorn mosterd dressing
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPIk vind beenham heerlijk om te eten. Lekker gemarineerd, langzaam gegaard. Heerlijk! Dit recept maakt de beenham een beetje kerstig door de combinatie van de smaken. Maak de marinade van de beenham de avond voor je de beenham wilt eten. Alle smaken zijn dan goed in de beenham getrokken en dit maakt de beenham nog lekkerder!
Ingrediënten:
- 1 beenham (500 gram)
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- Een snufje zout
- Een snufje paprikapoeder
Bereiden:
De volgorde van de eerste 2 stappen hangt af van je manier van werken. Ga je de beenham van tevoren marineren, volg eerst stap 2. Zet je de beenham direct in de oven, volg eerst stap 1.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Als de oven klaar is zet je de temperatuur op 180 graden en zet je de beenham voor 45 minuten in de oven.
- Meng alle ingrediënten door elkaar in een schaaltje (waar de beenham ook inpast)
- Wrijf de andere ingrediënten over de beenham.
- Dek de schaal af en zet het in de koelkast.
- Haal de beenham bij het voorverwarmen van de oven al uit de koelkast. De beenham kan dan alvast een beetje op temperatuur komen.
- Leg de beenham voorzichtig op een ovenrekje en giet de laatste marinade uit de schaal over de beenham.
- Plaats de beenham voor 45 minuten in de oven. Denk de beenham af als je merkt dat de bovenkant te donker wordt.
- Laat de beenham hierna nog 10 minuutjes afgedekt rusten buiten de oven.
- Geniet!
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 09-12-2018 om 14:36.
Reacties: