<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 23-04-2021 om 06:06.
Borrelplank met toastjes
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPToastjes is volgens mij echt iets Nederlands. Met z'n allen bij elkaar en een lekker toastje erbij. Veel smeersalades zijn niet low-FODMAP, dus ik besloot hier zelf mee te gaan experimenteren. En eigenlijk is het heel makkelijk en zo gepiept, dus heel veel plezier met het maken en met eten!
Ingrediënten komkommersalade:
- 1/3 komkommer
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels lactosevrije yoghurt
- 3 takjes dille
- 10 takjes bieslook
- 1 eetlepele wittewijn azijn
- peper en zout.
Bereiden komkommersalade:
- Snij de komkommer in kleine stukjes, laat ze op een papiertje een beetje drogen en knijp het vocht eruit.
- Doe alles in een schaaltje en voeg de mosterd, mayonaise, yoghurt en azijn toe.
- Meng dit goed door elkaar en snij de kruiden fijn.
- Voeg ook de kruiden toe en meng dit goed door elkaar.
- Voeg als laatst naar eigen smaak zout en peper toe.
Ingrediënten garnalensalade:
- 50 gram Nederlandse garnalen
- 10 takjes bieslook
- 2 takjes peterselie
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels lacotsevrije yoghurt
- peper en zout.
Bereiden garnalensalade:
- Weeg de garnalen af en meng dit met de yoghurt en mayonaise.
- Voeg hierna de kruiden toe en meng dit goed door elkaar.
- Voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
Ingrediënten kipsalade:
- 1 kippendijfilet
- 1 tak peterselie
- 10 takjes bieslook
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepels lactosevrije yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout.
Bereiden kipsalade:
- Kook de kippendijfilet voor 20 minuten in kokend water.
- Haal de kip uit het water en trek de kip met 2 vorken uit elkaar.
- Meng de mayonaise, yoghurt, mosterd en de kip door elkaar.
- Voeg de kruiden toe en voeg als laatst naar smaak zout en peper toe.
Genieten maar!
Alle producten zijn low-FODMAP. Controleer altijd de verpakte producten op verborgen FODMAP's.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 23-04-2021 om 06:06.