<< Terug

Cookie cheescake brownie taart

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/laravel-filemanager/photos/2021/Bakken/cookiecheesecakebrownie.jpg

Koek, cheesecake en brownie. Die combinatie kan niet anders dan lekker zijn! Alle lekkere elementen bij elkaar zorgt voor een monster lekkere taart, zoals wij dat thuis noemen. Een klein stukje taart is vaak al voldoende om er lekker van te genieten.

Ingrediënten:

Koek:

Cheesecake:

  • 150 gram lactosevrije of plantaardige roomkaas
  • 1 ei
  • 40 gram suiker
  • 1 eetlepel amandelmeel.

Brownie:

  • 100 gram plantaardige boter
  • 100 gram pure chocolade (delicata puur)
  • 75 gram suiker
  • 25 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 25 gram chocolade poeder
  • 1/2 theelepel xanthaangom
  • 2 eieren.

Bereiden:

De koek:

  1. Smelt de boter op een laag vuur.
  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
  3. Meng hier de gesmolten boter (afgekoeld) en het ei doorheen.
  4. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat dit minimaal een half uur afkoelen in de koelkast.
  5. Verwarm daarna de oven op 180 graden.
  6. Vet de vorm in en plaats op de onderkant bakpapier.
  7. Rol het koekjesdeeg uit zodat het in de vorm past.
  8. Bak dit alvast in de oven op 180 graden voor 15 minuten.
  9. Laat dit hierna goed afkoelen.

De cheesecake:

  1. Zorg ervoor dat je een schaal hebt waar je goed in kan mengen of waar je een mixer in kan gebruiken.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng dit goed door elkaar, het liefst met een mixer.
  3. Zorg ervoor dat het een geheel is en dat er geen klontjes meer inzitten.
  4. Als de koeklaag goed is afgekoeld kan deze laag op de koeklaag.

De Brownie:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Smelt de boter en de chocolade op een zacht  vuurtje.
  3. Meng alle droge ingrediënten door elkaar en zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
  4. Laat de boter en chocolade een beetje afkoelen en voeg die bij het mengsel samen met de eieren.
  5. Meng dit luchtig door elkaar (schep het door elkaar).
  6. Giet dit op de cheesecake laag en zet het in de oven voor 15 minuten op 180 graden.

Laat de taart goed afkoelen en hierna kan je er lekker van genieten!

Dit recept is low-FODMAP, het is wel belangrijk dat je alle verpakte materialen controleert op verborgen FODMAP's. Te veel suiker is nooit  goed, dus probeer de taart niet in één keer op te eten. 30 gram chocolade is low-FODMAP, als je de taart in 4 stukken zou verdelen zou je hier onder blijven.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 14-05-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.