<< Terug

Kerrie pastinaak soep

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/soep/kerriepastinaak.jpg

Dat ik fan ben van soep daar zijn jullie denk ik al achter. Ik vind het heerlijk om op vrijdag een grote pan soep te maken en hier het weekend lekker van te eten. En als het hierna nog niet op is, vries ik het in voor later in de week. Pastinaak is tot 75 gram low-FODMAP, waardoor je het wel kan gebruiken voor een heerlijke soep. Lekker genieten dus!

Ingrediënten:

  • 2 pastinaken (ongeveer 75 gram per stuk)
  • 5 cm groen van de prei
  • 1.5 liter water
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel mosterd.

Bereiden:

  1. Snij de prei en was deze goed.
  2. Schil de pastinaken en snij deze in plakjes.
  3. Doe een beetje olie in de pan en voeg de prei toe.
  4. Blijf dit even goed roeren en voeg daarna de pastinaak toe.
  5. Voeg nu de kerrie toe en roer dit goed, zodat het niet aanbrand.
  6. Schenk nu de water erbij en voeg de bouillon en mosterd toe.
  7. Laat dit een tijdje zachtjes koken totdat de pastinaken gaar zijn.
  8. Pureer de soep, maar zorg dat niet alles is gepureerd, dan heeft de soep nog wat bite.
  9. Hierna kan je lekker genieten van de soep! Het lekkerst is de soep als hij een nachtje heeft gestaan.

De pastinaken zijn tot 75 gram low-FODMAP, dit recept is voor ongeveer 4 kommen soep dus hier blijf je onder. Controleer altijd de mosterd en de bouillonblokjes op verborgen FODMAP's. Het groene deel van de prei is in deze hoeveelheid toegestaan.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 03-09-2021 om 06:07.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.