<< Terug

Gegrilde aubergine van de barbecue

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/laravel-filemanager/photos/2021/bbq/auberginebbq.jpg

Groente wordt steeds normaler op de barbecue. Als we gaan barbecuën is het vaak niet meer weg te denken. De gegrilde aubergine in dit recept kan je dan ook niet weg laten van de barbecue. De aubergine geeft voor mij altijd een zomerse tint aan een recept, dus dat mag zeker niet missen bij een barbecue. Het recept is niet moeilijk en halveren en vermenigvuldigen is ook echt heel makkelijk. Ik zal per schijfje vertellen wat ik heb gedaan dan kan je dit iedere keer herhalen.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • zout
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden.

Bereiden:

  1. Snij de aubergine in schijfjes/plakjes (ongeveer 0,5 cm dik).
  2. Verdeel ze over een bord of een snijplank.
  3. Verdeel over elk schijfje een klei beetje olijfolie en smeer dit uit met bijvoorbeeld een kwastje.
  4. Verdeel dan de zout en italiaanse kruiden.
  5. Leg ze op de barbecue en houd ze goed in de gaten.
  6. Ze hebben weinig tijd nodig dus na 1-2 minuten kan je ze omdraaien en daarna zijn ze klaar.
  7. Lekker genieten!

Aubergine is tot 75 gram low-FODMAP, hier blijf je onder. De andere producten zijn low-FODMAP.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 18-05-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.