<< Terug

Appeltaart pakketjes van de barbecue

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2021/bbq/appeltaartbbq.jpg

Ook bij een barbecue hoort natuurlijk een lekker toetje. Soms wil je er even op wachten, maar deze versie is snel klaar! Binnen een paar minuten als de appeltjes zachter zijn geworden kan je hier lekker van genieten! Appeltaart is iets waar in vroeger enorm van kon genieten, nu eet ik niet veel appel meer en probeer ik door deze kleine hoeveelheden met heerlijke variaties toch van de smaak te genieten. Het recept is voor 2 pakketjes dus je kan er gemakkelijk meer van maken. Geniet je lekker mee?

Ingrediënten:

  • 1/2 appel (zoet)
  • 2 flinke klonten boter (plantaardig)
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel kanieel
  • 5 walnoten
  • citroensap.

Bereiden:

  1. Snij de halve appel in kleine stukjes en verdeel die over 2 vellen alluminium.
  2. Verdeel de suiker en de kaneel over de pakketjes.
  3. Breek de walnoten in kleine stukjes en verdeel deze ook over de pakketjes.
  4. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  5. Doe nu de boter erbij.
  6. Zet de pakketjes aan de zijkant van de barbecue anders brand de suiker aan.
  7. Controleer ze na ongveer 5 minuten om te kijken of het goed gaat.
  8. Blijf dit dan regelmatig doen om verbranden te voorkomen.
  9. Hierna lekker genieten en even de appel laten afkoelen!

Appel is tot ongeveer 20 gam low-FODMAP. Dit is ongeveer een kwart appel. Weeg dit wel af zodat je er niet overheen gaat. De andere producten zijn low-FODMAP. Controleer wel altijd de verpakte producten op verborgen FODMAP's.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 28-05-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.