<< Terug

Shaslick spies varkenshaas

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/bbq/shaslick.jpg

Deze spies voor de barbecue vraagt wat voorbereidingstijd, maar dat is het meer dan waard! Ik probeer het vlees in ieder geval in de ochtend te marineren en als het lukt zelfs de avond ervoor zodat de smaak goed in het vlees zit en je er goed van kan genieten. Ik denk dat dat ook een van de grootste krachten is van dit recept. Het is een heerlijke smaakbom, waarschijnlijk ook doordat de marinade goed is ingetrokken.

De basis van de shaslick is eigenlijk altijd tomaat en paprikapoeder. Om het recept zo authentiek mogelijk te houden heb ik geprobeerd de basis ingrediënten hetzelfde maar wel low-FODMAP te houden. Ik miste alleen diepgang in de smaak. Waarschijnlijk wordt die bij veel recepten aangebracht door de peper, maar dat vind ik zelf te sterk. Op een aantal sites, zoals die van keukenliefde, ben ik rode wijn tegen gekomen. Dit ben ik gaan toevoegen aan mijn marinade en dat zorgde voor zoveel diepgang in het recept dat je dat zeker moet toevoegen!

Ingrediënten:

  • een kleine varkenshaas
  • 1/2 rode paprika
  • 1 bosui
  • 6 plakken rauwe ham.

Ingrediënten voor de marinade:

  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels olijfolie of knoflookolie
  • 3 eetlepels rode wijn
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout.

Bereiden:

  1. Week de stokjes waar je het vlees op prikt zodat ze niet verbranden.
  2. Snij het vlees in stukjes, per stokje heb je ongeveer 4 stukjes nodig.
  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een blender.
  4. Doe het vlees in een schaaltje en giet de marinade hier overheen.
  5. Dek dit af met vershoudfolie en zet het in de koelkast tot je de spiesjes gaat maken.
  6. Als je de spiesjes gaat maken:
  7. Haal de spiesjes uit het water.
  8. Snij de paprika in stukjes, je hebt er 3 per spies nodig.
  9. Doe dit ook met de rauwe ham en de bosui.
  10. Prik eerst een stukje varkenshaas, dan de bosui, paprika en rauwe ham en herhaal dit tot je 4 stukken vlees op de spies hebt.
  11. Herhaal dit tot de spiesjes vol zijn.
  12. Dit recept is voor ongeveer 8 spiesjes.
  13. Bak ze gaar op de barbecue en daarna kan je lekker genieten!

Alle producten zijn low-FODMAP. Als je gebruik maakt van verpakte producten moet je deze altijd controleren op verborgen FODMAP's.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 01-09-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.